22°C

22°C

22°C

Harri Honkala aloittaa Kalajoen Satama Oy:n uutena toimitusjohtajana

Kalajoen Satama Oy:n hallitus on valinnut 19 hakijan joukosta uudeksi toimitusjohtajaksi merikapteeni Harri Honkalan. Haapavedeltä lähtöisin oleva Honkala omaa laajan merenkulun substanssiosaamisen, hän on aiemmin työskennellyt asiantuntijatehtävissä merenkulun turvallisuusviranomaisen palveluksessa, ja sitä ennen hankkinut monipuolisen päällystökokemuksen kauppa-aluksilta. Honkala aloittaa tehtävässään 14.8.2023.

Aloittava toimitusjohtaja kertoo:
”Tuntuu hienolta siirtyä uusien haasteiden pariin juuri täällä Kalajoella ja palata ns. juurilleen näin maantieteellisesti ajateltuna. Mielestäni tärkein tehtävämme on varmistaa Kalajoen Sataman vahvat toimintaedellytykset myös tulevaisuudessa, pysyvä hyvällä kehityksen tiellä sekä mahdollistaa laadukas tekeminen niin itsellemme kuin yhteistyökumppaneillekin.”

Loppukesästä Harri muutti perheineen Oulusta Kalajoelle. Esikoisen koulutaival alkaa syksyllä ja Harrin vaimo Jenny kertoo lasten olevan innoissaan laajoista harrastusmahdollisuuksista uudella paikkakunnalla. Lisäksi koko perheen voi kesäaikaan löytää erilaisista ajoneuvotapahtumista ja talvella tunturista talviaktiviteettien parista.

Kalajoen satama on puhdas ja ketteräliikkeinen satama, josta on sujuvat, nopeat ja esteettömät yhteydet merelle sekä erikoiskuljetusten tieverkostoon. Sataman ja satamaoperaattoreiden kautta vienti‐ ja tuontitoiminnot toteutetaan tehokkaasti, kilpailukykyisin hinnoin.

Kalajoen Satama toimii tehokkaasti ja joustavasti sekä palvelee monipuolisesti ja asiakaslähtöisesti. Kalajoen Satama Oy:n kehitys on vahvaa. Kokonaisliikennemäärä ja liikevaihto ovat olleet nousujohteisia. Viime vuosina positiivista kehitystä on tukenut se, että sataman yrityspuistoon on sijoittunut jo toimivien yritysten joukkoon uusia kansainvälisillä markkinoilla toimivia yrityksiä. Kalajoen kaupunki on vauhdittanut positiivisen kehityksen kierrettä hankkimalla ja kaavoittamalla sataman välittömään läheisyyteen kymmeniä hehtaareita yrityspuistoaluetta. Satamasta ja edullisia logistisia yhteyksiä hyödyntävästä sataman yrityspuistosta on kasvamassa samanlainen menestystarina kuin Kalajoen matkailusta.